top of page

Beelden zeggen meer dan woorden: Jouw visie in beeld met Moodboards

Een evenement plannen kan een spannende en uitdagende onderneming zijn. Het kan gaan om het plannen van een bruiloft, een verjaardag of misschien een leuke vriendinnen avond. Het is gemakkelijk om overweldigd te raken. En hier komt de kracht van moodboards om de hoek kijken.


Een moodboard is een visueel hulpmiddel dat je helpt bij het organiseren van je evenement op een georganiseerde, creatieve en gestructureerde manier. Door alle ideeën in je hoofd in een moodboard te visualiseren door middel van kleuren, texturen en stijlen maak je het jezelf gemakkelijk om een consistent ontwerp en een stijl aan te houden tijdens het plannen van je evenement.


Zelf gebruik ik een moodboard om samen met de klant een beeld vast te leggen over het evenement. Eigenlijk kan je het zien als een krachtig communicatiemiddel. Zo heb je een grotere kans om elkaar te begrijpen, dezelfde stijl te creëren en de visie te verduidelijken. Het voorkomt misverstanden en zorgt er voor dat elk detail in lijn is met de verwachtingen.


Een moodboard kan je niet alleen gebruiken om een visie te verduidelijken die je hebt, maar je kan het ook gebruiken als een inspiratie bron. Bij het verzamelen van afbeeldingen, kun je nieuwe concepten ontwikkelen, nieuwe ideeën opdoen, je motivatie verhogen of bijvoorbeeld je eigen stijl ontdekken. Dit kan je toepassen op je interieur, je levensstijl, je eigen feesten of je mindset.


Tot slot zijn moodboards maken ook een vorm van ontspanning en een reductie van stress. Want hoe fijn is het om het visueel op papier te hebben wat je in je hoofd hebt?

So go get creative and send me your mood board!


Hier heb ik nog een paar tips voor voorbeelden/afbeeldingen die jou kunnen helpen een moodboard te maken:

  1. www.tiktok.com (inspiratie moodboards)

  2. www.pinterest.com (inspiratie moodboards, leuke afbeeldingen)

  3. www.tumblr.com (afbeeldingen)

  4. www.canva.com (een online platform om je moodboard te creëren)

  5. www.pexels.com (afbeeldingen)

  6. Tijdschrijften, pennen en papier! Soms is niks leuker dan even weg van je laptop en te knutselen ;)

Ik ben benieuwd naar jullie creaties. Mocht je er 1 gaan maken, voel je vrij om ze naar mij te sturen! En wie weet maken we jou moodboard waar..


Liefs, Rianda

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page